HTML

Érted ki megy?

Már több, mint 25 év mentési és kórházi tapasztalatával a hátam mögött, a modern légimentési hálózat kiépítése, majd számos külföldi projekt és egy 2015-ben létrehozott új cég után - most már az állami egészségügy partvonalán kívülről - lehet tükröt mutatni és kérdéseket feltenni, hogy tudjuk, mi történik, ha értünk jönnek. Pár év alatt megmutattuk a gyakorlatban, hogy lehet menteni másképp. Akkor miért ne folytathatnánk most így? Végülis mindenkit érhet baleset...

Friss topikok

  • szabidoki: Nem annyira a konkrét esetre reagálnék hanem általánosságban a bejelentő meg az irányítás viszonyá... (2023.05.11. 20:55) A Gálvölgyi-ügy margójára
  • Mentés - másképp: @szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: Ez önmagában igaz, hisz több ember nem lenne, de min... (2021.03.31. 10:59) Segítség? Segítség!
  • kvadrillio: COVID...NEM ÍGY KELL MEGHALNI !!!„Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne” –... (2021.01.31. 22:35) Oltani, vagy nem oltani, az itt a kérdés.
  • cardiobascuralis: A németeknél nem vörösek, hanem pirosak vagyunk. A vörös a narancssárga és a piros között elhelyez... (2021.01.08. 17:50) COVID Sims
  • CSOKKI MÁLNA: @HaD: mfor.hu/cikkek/makro/remdesivir-a-jarvanyugyi-szakerto-szerint-erthetetlen-miert-titkosak-... (2020.11.25. 21:51) Magad, Uram...

Címkék

#maradjotthon (1) 104 (1) 112 (1) 90 nap a Mentők közt (1) áek (1) aeromedical evacuation (1) AirMed (1) államelnök (1) államtitkár (3) ápolók (1) Bajnai (1) baleseit (1) baleset (3) baleseti (1) bázis (1) bázisdemokrácia (1) béremelés (1) Berényi (1) bérezés (1) betegellátás (1) betegszállítás (1) blog (1) Büki szimpózium (1) bulvár (1) Burány (5) cenzúra (1) cloud (1) COVID-19 (6) co payment (1) dakar (1) devecser (1) eduped (1) egészségügy (8) ellátás (2) emigráció (1) eu (1) facebook (1) fejlesztés (3) főigazgató (7) gazdálkodás (1) Gorove (2) gyerek (1) győrfi (2) Győrfi (1) háború (1) helikopter (9) Hende (1) Hoffmann (1) hóhelyzet (1) honvéd (1) honvédség (2) humánpolitika (1) informatika (1) Isteni műszak (1) ítélet (1) jogerő (1) kamill (1) katasztrófavédelem (2) kockázatelemzés (1) kolontár (2) költségvetés (1) kommunikáció (1) kongresszus (1) kórház (3) korházszövetség (1) kötbér (1) közbeszerzés (1) kutatás-mentés (1) légimentés (21) légimentő (2) Légimentők (1) légimentők (3) légimentő vándorgyűlés (1) lélegeztetés (1) lemondás (5) Mártai (9) mártai (1) MÁV (1) mentés (32) mentésirányítás (1) mentésügy (2) mentő (2) mentőápoló (1) mentőautó (11) mentőhelikopter (7) mentők (10) mentők napja (1) mentőmunka (1) mentőrepülő (1) Mentőszolgálat (1) mentőszolgálat (9) Mikulás (1) miniszterelnök (1) Miskolc (1) MOK (1) munkanélküliség (1) ÖAMTC (1) olimpia (1) oltás (2) OMSz (1) OMSZ (27) omsz (30) Orbán (1) orvos (1) orvos-beteg kapcsolat (1) orvos elvándorlás (1) OTH (1) pályázat (1) paraszolvencia (1) parlagfű (1) per (1) PhD (1) plágium (1) politika (1) prehospitális ellátás (1) rendszerszemlélet (1) repülő (1) rezidens (1) Rózsa (1) RSI (1) Sándor Mária (1) sügősségi (1) sürgősségi (1) sürgősségi akadémia (1) sürgősségi szakma (1) szakdolgozók (2) szervezet (1) szócska (2) Szócska (9) szóvivő (3) TEK (1) Télapó (1) Temesvári (2) TIOP (1) tiop (2) traumatológia (1) ünnep (1) vakcina (1) vezetőség (1) Vízimentők (1) vörösiszap (2) Címkefelhő

2012.05.24. 09:01 Mentés - másképp

A téeszelnök felesége

 

Átkos idők, hatvanas évek. A nép sanyargatva, kenyérre is alig futja, dolgozik mindenki, mint a barom, a bele is kilóg. Főállás, másodállás, harmadállás, gmk, fusi, maszekolás. Van, aki opportunista módon segget nyal, úgy akar érvényesülni, van, aki a munkát szabotálva lázad, van, aki a lehetőségeket és a szürkegazdaságot kihasználva próbál egy kis pluszhoz jutni, miközben a vállalat nem engedi a lelkeket. Visszaél a kiszolgáltatottsággal, a rászorultsággal és igen, az elhivatottsággal is. Mert hát a munka szép lenne, nemesítő, embert próbáló ugyanakkor.

 

A téeszelnök is tudja ezt, de a párttitkár elvtárssal és a tanácselnökkel, meg az úttörő csapat vezetőjével, néhány ifjúgárdistával és kisdobossal, a tanárúrral - meg persze a helyi pappal pont leszarják ezt. Az a lényeg, hogy a gőzt évente egyszer ki lehessen ereszteni, hogy aztán újra egy évig lehessen sanyargatni a melóst. Évente egyszer így aztán elhitetik a dolgozóval, hogy ő a fontos és ők mindahányan szépen le is ereszkednek hozzájuk. 

 

Lejönnek a téesz irodából, hogy lássátok, mi is olyanok vagyunk, mint ti, most nem számít, hogy nekünk előjogaink vannak, céges autó a fusira, többszáz ezres telefonszámlák a vállalat kontójára, a mi álláshalmozásunk legalább olyan fontos, mint a tiétek, ja, hogy ti a rezsi miatt teszitek, mi meg a harácsolás miatt, ugyan már, elvtársak, hát nekünk sincs ingyen a kaviár, mi is nép egyszerű gyermekei vagyunk, hát nem látjátok? Még anyát is bedobjuk a közösbe, gyertek és szeressétek, ő is szeret titeket, hódoljatok neki!

 

Vetkőző műsor a téeszelnök feleségének, az ám a valódi! Majd vasárnap meggyónjuk. Közben lehet fél szemmel lesni a téeszelnököt, hogy tetszik-e neki a dolog, a kedvében kell járni a kedves vezetőnek, hát hogy a 'csába ne tetszene neki, nyilván ezért hozta le a vállalati ünnepélyre is a naccságosasszonyt, csakúgy, mint a termelési értekezletre, a munkaverseny értékelésére, vagy épp a tehenészet látogatására, ott van ő mindenhol, egy naaagy család vagyunk, ők legalábbis úgy gondolják. Vagy egyszerűen csak kikapna, ha gondos gazdaként egyedül járna a földeken, a traktorosfiúk, netán a tehenészlányok közé?!

 

Az, hogy közben a csendes többségnek hányingere van az egésztől, mert mégse a 60-as években vagyunk, hanem 2012-ben és nem a téesz majálison, hanem az Országos Mentőszolgálat mentők napi rendezvényén, az senkit nem érdekel. Beleillik a sorba: hajbeültetés, chippendale. Nesze neked mentésügy! És mindezt még magyarázza is a szóvivő, ahelyett, hogy befogná a száját. Mert abból csak az látszik, hogy fogalma nincs arról, hogy mi ebben a kínos.

 

Vajon mi lesz a következő műsor?!

 

https://www.youtube.com/watch?v=tPIBo6um3mY

Szólj hozzá!

Címkék: mentőszolgálat omsz mentők


A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-maskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr874543098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása