HTML

Érted ki megy?

Már több, mint 25 év mentési és kórházi tapasztalatával a hátam mögött, a modern légimentési hálózat kiépítése, majd számos külföldi projekt és egy 2015-ben létrehozott új cég után - most már az állami egészségügy partvonalán kívülről - lehet tükröt mutatni és kérdéseket feltenni, hogy tudjuk, mi történik, ha értünk jönnek. Pár év alatt megmutattuk a gyakorlatban, hogy lehet menteni másképp. Akkor miért ne folytathatnánk most így? Végülis mindenkit érhet baleset...

Friss topikok

  • szabidoki: Nem annyira a konkrét esetre reagálnék hanem általánosságban a bejelentő meg az irányítás viszonyá... (2023.05.11. 20:55) A Gálvölgyi-ügy margójára
  • Mentés - másképp: @szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: Ez önmagában igaz, hisz több ember nem lenne, de min... (2021.03.31. 10:59) Segítség? Segítség!
  • kvadrillio: COVID...NEM ÍGY KELL MEGHALNI !!!„Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne” –... (2021.01.31. 22:35) Oltani, vagy nem oltani, az itt a kérdés.
  • cardiobascuralis: A németeknél nem vörösek, hanem pirosak vagyunk. A vörös a narancssárga és a piros között elhelyez... (2021.01.08. 17:50) COVID Sims
  • CSOKKI MÁLNA: @HaD: mfor.hu/cikkek/makro/remdesivir-a-jarvanyugyi-szakerto-szerint-erthetetlen-miert-titkosak-... (2020.11.25. 21:51) Magad, Uram...

Címkék

#maradjotthon (1) 104 (1) 112 (1) 90 nap a Mentők közt (1) áek (1) aeromedical evacuation (1) AirMed (1) államelnök (1) államtitkár (3) ápolók (1) Bajnai (1) baleseit (1) baleset (3) baleseti (1) bázis (1) bázisdemokrácia (1) béremelés (1) Berényi (1) bérezés (1) betegellátás (1) betegszállítás (1) blog (1) Büki szimpózium (1) bulvár (1) Burány (5) cenzúra (1) cloud (1) COVID-19 (6) co payment (1) dakar (1) devecser (1) eduped (1) egészségügy (8) ellátás (2) emigráció (1) eu (1) facebook (1) fejlesztés (3) főigazgató (7) gazdálkodás (1) Gorove (2) gyerek (1) győrfi (2) Győrfi (1) háború (1) helikopter (9) Hende (1) Hoffmann (1) hóhelyzet (1) honvéd (1) honvédség (2) humánpolitika (1) informatika (1) Isteni műszak (1) ítélet (1) jogerő (1) kamill (1) katasztrófavédelem (2) kockázatelemzés (1) kolontár (2) költségvetés (1) kommunikáció (1) kongresszus (1) kórház (3) korházszövetség (1) kötbér (1) közbeszerzés (1) kutatás-mentés (1) légimentés (21) légimentő (2) Légimentők (1) légimentők (3) légimentő vándorgyűlés (1) lélegeztetés (1) lemondás (5) mártai (1) Mártai (9) MÁV (1) mentés (32) mentésirányítás (1) mentésügy (2) mentő (2) mentőápoló (1) mentőautó (11) mentőhelikopter (7) mentők (10) mentők napja (1) mentőmunka (1) mentőrepülő (1) mentőszolgálat (9) Mentőszolgálat (1) Mikulás (1) miniszterelnök (1) Miskolc (1) MOK (1) munkanélküliség (1) ÖAMTC (1) olimpia (1) oltás (2) OMSZ (27) omsz (30) OMSz (1) Orbán (1) orvos (1) orvos-beteg kapcsolat (1) orvos elvándorlás (1) OTH (1) pályázat (1) paraszolvencia (1) parlagfű (1) per (1) PhD (1) plágium (1) politika (1) prehospitális ellátás (1) rendszerszemlélet (1) repülő (1) rezidens (1) Rózsa (1) RSI (1) Sándor Mária (1) sügősségi (1) sürgősségi (1) sürgősségi akadémia (1) sürgősségi szakma (1) szakdolgozók (2) szervezet (1) szócska (2) Szócska (9) szóvivő (3) TEK (1) Télapó (1) Temesvári (2) TIOP (1) tiop (2) traumatológia (1) ünnep (1) vakcina (1) vezetőség (1) Vízimentők (1) vörösiszap (2) Címkefelhő

2011.10.11. 07:28 Mentés - másképp

Díszhuszár (vörösiszap 2.0)

 2011. október 6.

 

Amikor pár napja hallottam, hogy a szabó megy a főigazgatóságra, retro parolis zakó próbára, hát azt hittem kandikamerával filmeznek. Mert olyat már hallottam, hogy szingapúri textilkereskedő méretre varr inget magyarországi méretvétellel, de az mégiscsak elég úri muri. Legalábbis szerintem.

Namost ehhez képest az, hogy az OMSZ vezetése a szakmai és morális válság közepén továbbra is a múltba révedve, látványpékséges elemekkel bíbelődik, nos az maximum urizálás, de leginkább tényleg maga a kabaré. Vagy provokáció.

 

Nem értettem a fene nagy felbuzdulást, de egy friss képen lehullt a lepel. 

 

Néhány korábbi írásomban - amúgy mellékesen - megemlékeztem az OMSZ vezetők dizájnelemeiről, de azt legrémesebb álmaimban se gondoltam, hogy a fehér frottírzokni-szandál, csilicsáré nyakkendő és VOR zakó parolival is kiegészül. Mindez különösen bosszantó annak fényében, hogy a mentődolgozók ruhája szedett-vedett, százmilliókat tapsoltak el kínai pamut (érstd: pille palackból szeköndhend riszájköl fonott), 5 mosás után szarrá menő cuccra. 

 

Az alkalom pedig, ahol sikerült lesifotósunknak egy haute couture villantást lencsevégre kapnia, nos az a kolontári megemlékezés volt. Ahonnan a légimentőket épp megint véletlenül kifelejtették.

 

Ehelyett ezúton nyújtok át minden volt kollégámnak egy levelet, amit pár napja kaptam a FB-ra egy ismeretlentől:

 

"Ne haragudjon, hogy csak ugy bejelöltem, de olvastam a linket, és ugy éreztem ezt az embert nekem meg kell ismernem. És a csoda megtörtént mert csak ahogy beirtam a nevet mindjárt Önt adta ki. Én szeretném megszoritani a kezét, és köszönetet mondani Önnek. Az én barátnőm kolontári ott volt végig és segitett a szüleivel együtt, a nagypapája házánál állt meg az iszap tovább nem ment de rokonait menteni kellett... én kint voltam akkor is Londonban ugy tudositott és mesélt ahelikopterekről is... tudja, az ottani emberek nagyon hálásak önöknek, ők nagyon jól tudják kik azok akik segitettek nekik... nem voltak boldogok hogy jöttek a " nagyok" a vezetők és ott paroláztak... ahogy most is némák mikor a megemlékezés tart és a koszoruzáson kérték hogy ha majd elmentek a nagyok a méltoságok akkor majd ők a kis emberek a délutáni koszoruzáson vegyenek részt, addig senki ne helyezzen el koszorut amig a méltoságosak el nem vonulnak.... ők maguk szeretnének emlékezni és nagyon is jól tudják kik voltak a hősők. Mi mindig tesszük a dolgunkat némán.... de Önökre a megmentettek áldása száll, a hozzátartozok hálája."

 

Ez magáért beszél és többet ér mindennél.

 

A rangjelzések meg tökéletesen érdektelenek lesznek minden dolgozónak, ebben biztos vagyok.

Szólj hozzá!

Címkék: mentés omsz vörösiszap kolontár


A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-maskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr933287107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása