HTML

Érted ki megy?

Már több, mint 25 év mentési és kórházi tapasztalatával a hátam mögött, a modern légimentési hálózat kiépítése, majd számos külföldi projekt és egy 2015-ben létrehozott új cég után - most már az állami egészségügy partvonalán kívülről - lehet tükröt mutatni és kérdéseket feltenni, hogy tudjuk, mi történik, ha értünk jönnek. Pár év alatt megmutattuk a gyakorlatban, hogy lehet menteni másképp. Akkor miért ne folytathatnánk most így? Végülis mindenkit érhet baleset...

Friss topikok

  • szabidoki: Nem annyira a konkrét esetre reagálnék hanem általánosságban a bejelentő meg az irányítás viszonyá... (2023.05.11. 20:55) A Gálvölgyi-ügy margójára
  • Mentés - másképp: @szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: Ez önmagában igaz, hisz több ember nem lenne, de min... (2021.03.31. 10:59) Segítség? Segítség!
  • kvadrillio: COVID...NEM ÍGY KELL MEGHALNI !!!„Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne” –... (2021.01.31. 22:35) Oltani, vagy nem oltani, az itt a kérdés.
  • cardiobascuralis: A németeknél nem vörösek, hanem pirosak vagyunk. A vörös a narancssárga és a piros között elhelyez... (2021.01.08. 17:50) COVID Sims
  • CSOKKI MÁLNA: @HaD: mfor.hu/cikkek/makro/remdesivir-a-jarvanyugyi-szakerto-szerint-erthetetlen-miert-titkosak-... (2020.11.25. 21:51) Magad, Uram...

Címkék

#maradjotthon (1) 104 (1) 112 (1) 90 nap a Mentők közt (1) áek (1) aeromedical evacuation (1) AirMed (1) államelnök (1) államtitkár (3) ápolók (1) Bajnai (1) baleseit (1) baleset (3) baleseti (1) bázis (1) bázisdemokrácia (1) béremelés (1) Berényi (1) bérezés (1) betegellátás (1) betegszállítás (1) blog (1) Büki szimpózium (1) bulvár (1) Burány (5) cenzúra (1) cloud (1) COVID-19 (6) co payment (1) dakar (1) devecser (1) eduped (1) egészségügy (8) ellátás (2) emigráció (1) eu (1) facebook (1) fejlesztés (3) főigazgató (7) gazdálkodás (1) Gorove (2) gyerek (1) Győrfi (1) győrfi (2) háború (1) helikopter (9) Hende (1) Hoffmann (1) hóhelyzet (1) honvéd (1) honvédség (2) humánpolitika (1) informatika (1) Isteni műszak (1) ítélet (1) jogerő (1) kamill (1) katasztrófavédelem (2) kockázatelemzés (1) kolontár (2) költségvetés (1) kommunikáció (1) kongresszus (1) kórház (3) korházszövetség (1) kötbér (1) közbeszerzés (1) kutatás-mentés (1) légimentés (21) légimentő (2) Légimentők (1) légimentők (3) légimentő vándorgyűlés (1) lélegeztetés (1) lemondás (5) mártai (1) Mártai (9) MÁV (1) mentés (32) mentésirányítás (1) mentésügy (2) mentő (2) mentőápoló (1) mentőautó (11) mentőhelikopter (7) mentők (10) mentők napja (1) mentőmunka (1) mentőrepülő (1) mentőszolgálat (9) Mentőszolgálat (1) Mikulás (1) miniszterelnök (1) Miskolc (1) MOK (1) munkanélküliség (1) ÖAMTC (1) olimpia (1) oltás (2) OMSZ (27) OMSz (1) omsz (30) Orbán (1) orvos (1) orvos-beteg kapcsolat (1) orvos elvándorlás (1) OTH (1) pályázat (1) paraszolvencia (1) parlagfű (1) per (1) PhD (1) plágium (1) politika (1) prehospitális ellátás (1) rendszerszemlélet (1) repülő (1) rezidens (1) Rózsa (1) RSI (1) Sándor Mária (1) sügősségi (1) sürgősségi (1) sürgősségi akadémia (1) sürgősségi szakma (1) szakdolgozók (2) szervezet (1) Szócska (9) szócska (2) szóvivő (3) TEK (1) Télapó (1) Temesvári (2) TIOP (1) tiop (2) traumatológia (1) ünnep (1) vakcina (1) vezetőség (1) Vízimentők (1) vörösiszap (2) Címkefelhő

2012.03.29. 09:13 Mentés - másképp

Menjek, vagy maradjak?

Lemondani ezer okból lehet. Mert elfáradtam, mert elegem van, mert rájöttem, hogy alkalmatlan vagyok, mert beteg lettem, vagy mert egyszerűen olyan erkölcsi értékrend szerint élem az életem, ami tartást ad és bizonyos körülmények között be kell látnom, hogy méltatlan vagyok az általam betöltött pozícióra.

Számtalanszor előfordult, hogy a lemondás okát igazából nem is értettem, bár magyarázatot találtam rá. Ezeket általában a vonatbaleset után lemondó japán közlekedési miniszter esetével tudnám illusztrálni, ahol valljuk meg, pont semmi köze nem volt sem a váltóállításhoz, sem a tilos jelzés negligálásához a miniszternek, ám a tradícionális társadalmi értékrend olyan erős hatással bír a mai napig, hogy a lemondás ott egyenes következménye az ilyen eseményeknek. Még jó, hogy a szeppokut azért már kihagyják. (Zárójelben mondom, hogy persze előfordul a lemondás sajátos megjelenése is, amikor az illető öngyilkossággal lép ki a vállalhatatlan következményekkel járó események sodrából...)

 

Itthon is előfordult közlekedési miniszteri lemondás - érdekes, hogy ebben a pozícióban  minden más kollégájuknál gyakrabban jelenik meg az "igény", emlékeim szerint a monori vonatbaleset után mondott le az aktuális miniszter, bár az ő esetében lehet, hogy a baleset épp "kapóra jött", mert pont elege lett addigra a káoszból. Egy korábbi társa pedig a hivatali autójának karambolja miatt kényszerült lemondásra, azaz látjuk, hogy teljesen eltérő külső, vagy belső okok ugyanoda vezethetnek. 

 

Vannak aztán a palgizáló német miniszterek, akik a korábbi sumákság miatt veszik a sátorfájukat, vagy épp azért, mert kiderül, hogy különösen fogékonyak voltak a korrupció vírusával szemben és megfertőződtek vele. Ott általában mindezt egyenes derékkal, afféle északi típusú büszkeséggel, a kamerák előtt teszik. Megelőzheti néhány hetes maszatolás, gyengécske magyarázkodás, de a germán precizitás túl sokáig nem enged teret az ilyesminek.

 

Időnként lemondanak még bank és cégvezetők gazdasági okból, megint csak, mert a szemük jobban kívánta a falatot, mint a gyomruk és megfeküdte azt a sok pénz, vagy a kevés, ha épp csődbe vitték a rájuk bízott intézményt.

Bármelyik esetben az érintettek bizton számíthanak hivataluk jól működő dumagépezetére, azaz a sajtóosztályra, ahonnan nem egyszer semmitmondó, a hülye is átlát rajta szintű közlemények jönnek ki a lemondást indoklandó, hogy például családi okokból, stb, stb. Ez alól kivételek persze, akik arcukat vállalva kamerába mondják lemondásuk okát. 

 

És kik maradnak?

 

Hát azok, akik semmilyen körülmény közepette nem képesek levonni a tanulságot és hisznek abban, hogy nem ők mennek szembe a ménsztrímmel, hanem mindenki más. Helyükön maradnak a törvénytelenül álláshalmozó állami cégvezetők, akik szarnak a saját munkaszerződésükre és az MT-re, viszont miközben folyamatosan törvényt sértenek, azért ilyen-olyan trükkel megpróbálják eltüntetni a nyomait a törvénysértésnek. 

Főnökeik, akik szemet hunynak mindezek felett.

A  képviselők, akik a napnál világosabban megcsalják választóikat, miután kiénekelték tőlük a szavazatukat, mint a róka a sajtot és bekerülnek a parlamenti padsorokba.

Az alkalmatlan, ejtőernyősként, politikai kinevezettként pozícióba került emberek.

És végül, de nem utolsó sorban egyes államelnökök.

 

Hát, nem tudom... Lehet, hogy mégis inkább a szamuráj erkölcs tetszik jobban?...

Szólj hozzá!

Címkék: plágium lemondás államelnök


A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-maskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr994347359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása