HTML

Érted ki megy?

Már több, mint 25 év mentési és kórházi tapasztalatával a hátam mögött, a modern légimentési hálózat kiépítése, majd számos külföldi projekt és egy 2015-ben létrehozott új cég után - most már az állami egészségügy partvonalán kívülről - lehet tükröt mutatni és kérdéseket feltenni, hogy tudjuk, mi történik, ha értünk jönnek. Pár év alatt megmutattuk a gyakorlatban, hogy lehet menteni másképp. Akkor miért ne folytathatnánk most így? Végülis mindenkit érhet baleset...

Friss topikok

  • szabidoki: Nem annyira a konkrét esetre reagálnék hanem általánosságban a bejelentő meg az irányítás viszonyá... (2023.05.11. 20:55) A Gálvölgyi-ügy margójára
  • Mentés - másképp: @szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: Ez önmagában igaz, hisz több ember nem lenne, de min... (2021.03.31. 10:59) Segítség? Segítség!
  • kvadrillio: COVID...NEM ÍGY KELL MEGHALNI !!!„Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne” –... (2021.01.31. 22:35) Oltani, vagy nem oltani, az itt a kérdés.
  • cardiobascuralis: A németeknél nem vörösek, hanem pirosak vagyunk. A vörös a narancssárga és a piros között elhelyez... (2021.01.08. 17:50) COVID Sims
  • CSOKKI MÁLNA: @HaD: mfor.hu/cikkek/makro/remdesivir-a-jarvanyugyi-szakerto-szerint-erthetetlen-miert-titkosak-... (2020.11.25. 21:51) Magad, Uram...

Címkék

#maradjotthon (1) 104 (1) 112 (1) 90 nap a Mentők közt (1) áek (1) aeromedical evacuation (1) AirMed (1) államelnök (1) államtitkár (3) ápolók (1) Bajnai (1) baleseit (1) baleset (3) baleseti (1) bázis (1) bázisdemokrácia (1) béremelés (1) Berényi (1) bérezés (1) betegellátás (1) betegszállítás (1) blog (1) Büki szimpózium (1) bulvár (1) Burány (5) cenzúra (1) cloud (1) COVID-19 (6) co payment (1) dakar (1) devecser (1) eduped (1) egészségügy (8) ellátás (2) emigráció (1) eu (1) facebook (1) fejlesztés (3) főigazgató (7) gazdálkodás (1) Gorove (2) gyerek (1) Győrfi (1) győrfi (2) háború (1) helikopter (9) Hende (1) Hoffmann (1) hóhelyzet (1) honvéd (1) honvédség (2) humánpolitika (1) informatika (1) Isteni műszak (1) ítélet (1) jogerő (1) kamill (1) katasztrófavédelem (2) kockázatelemzés (1) kolontár (2) költségvetés (1) kommunikáció (1) kongresszus (1) kórház (3) korházszövetség (1) kötbér (1) közbeszerzés (1) kutatás-mentés (1) légimentés (21) légimentő (2) Légimentők (1) légimentők (3) légimentő vándorgyűlés (1) lélegeztetés (1) lemondás (5) mártai (1) Mártai (9) MÁV (1) mentés (32) mentésirányítás (1) mentésügy (2) mentő (2) mentőápoló (1) mentőautó (11) mentőhelikopter (7) mentők (10) mentők napja (1) mentőmunka (1) mentőrepülő (1) mentőszolgálat (9) Mentőszolgálat (1) Mikulás (1) miniszterelnök (1) Miskolc (1) MOK (1) munkanélküliség (1) ÖAMTC (1) olimpia (1) oltás (2) OMSz (1) omsz (30) OMSZ (27) Orbán (1) orvos (1) orvos-beteg kapcsolat (1) orvos elvándorlás (1) OTH (1) pályázat (1) paraszolvencia (1) parlagfű (1) per (1) PhD (1) plágium (1) politika (1) prehospitális ellátás (1) rendszerszemlélet (1) repülő (1) rezidens (1) Rózsa (1) RSI (1) Sándor Mária (1) sügősségi (1) sürgősségi (1) sürgősségi akadémia (1) sürgősségi szakma (1) szakdolgozók (2) szervezet (1) Szócska (9) szócska (2) szóvivő (3) TEK (1) Télapó (1) Temesvári (2) tiop (2) TIOP (1) traumatológia (1) ünnep (1) vakcina (1) vezetőség (1) Vízimentők (1) vörösiszap (2) Címkefelhő

2013.01.01. 21:50 Mentés - másképp

Eddig...

Eltelt egy újabb év. 

Sok szempontból sikertelennek kell értékelnünk, ám ne legyünk telhetetlenek az eltelt idővel, a történésekkel, sőt. Zengjük a dalt üde, mámoros arccal. Voltak azért sikerek is, még ha mérsékeltek is. Az óra ugyebár körbejár, van, akinek már ütött is. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy az egészségügy és azon belül a magyar mentésügy szebb napjai is eljönnek hamarosan. A mai poszt egy kis számadás, némi statisztika, de talán érdekes lesz.

Másfél éve blogolok. 2012 volt az első teljes éve a www.mentes-maskepp.blog.hu oldalnak. Indulása óta 61 poszt jelent meg rajta, kicsivel kevesebb csak, mint a FB oldalamon (ott 75). A posztok többsége hű maradt a  blog mottójához. Igyekeztem olyan anomáliákra felhívni a figyelmet, amik állampolgárként is és szakemberként is felkeltették a figyelmemet, aggodalommal töltöttek el, kérdéseket vetettek fel bennem. A posztokat kronológiai sorrendben olvasva sajátos keresztmetszetét kaphatjuk az elmúlt időszak történéseinek, megspékelve időnként mindezt egy sokak által ismert, sokak által nem (eléggé) ismert ember néhány szubjektív gondolatával. 

Volt, amelyiket átvette egy-egy sajtóorgánum is, némelyiket címlapon hozta a blognak otthont adó Index.hu, erőt merítettek belőle mentődolgozók, káromkodtak miatta magukra ismerő illetékesek, fenyegettek meg teljesen ártatlanokat...  A teljes statisztikát nem látom, mert a FB nem ad látogatottságot. Ráadásul az időközben kiadott OMSZ-os félszbúk utasítás sok dolgozó kedvét szegte a véleményének nyilvános vállalásától, a posztok megosztásától, ad abszurdum tetszésének kinyilvánításától, ám szerencsére a blogmotor hiteles és pontos adatot ad minden posztról minden nap végén. 

Lássuk hát a szikár tényeket:

A blog indulása óta tehát közel 70 poszt jelent meg, azaz csaknem minden hétre jutott egy. Összesen több, mint 20 000 látogatás történt, az egy látogatóra eső lapletöltés valahol 1,55 körül volt, így jött ki a szumma 35 886 lapletöltés. Ha a FB oldalon minimum ugyanennyit gondolunk, akkor a posztokat több, mint 70 ezer alkalommal olvasták. Álmaimban nem gondoltam, hogy ennyien lesznek kíváncsiak írásaimra.

Minden idők legolvasottabb posztja a vörösiszap katasztrófában való szerepvállalásunkról szóló írás volt, csak azt több, mint hatezren olvasták egy nap alatt a blogon. Időben viszont egy másik poszt vezet, amelyik megjelenése óta szinte folyamatosan vezeti az olvasottságot. Ez az OMSZ főigazgatóját lemondásra felszólító nyílt levelem...

Nagyon köszönöm minden olvasónak az érdeklődést, az esetleges visszajelzést, a bátor kommentet, a vállalt és gerilla marketinget.

Boldog Új Évet Mindenkinek, unalmas percekben pedig emlékezzünk arra, hogy olvasni jó, olvassatok hát minden nap! :)

Amit pedig én ígérhetek: szemem továbbra is rajta lesz szűkebb és tágabb szakmánk eseményein, mert ne felejtsük: Lehet menteni másképp is. Főleg, ha megkérdezik:

Érted ki megy? Mert nem mindegy ki visz el...

Szólj hozzá!

Címkék: blog egészségügy mentés főigazgató OMSZ


A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-maskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr864991137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása