HTML

Érted ki megy?

Már több, mint 25 év mentési és kórházi tapasztalatával a hátam mögött, a modern légimentési hálózat kiépítése, majd számos külföldi projekt és egy 2015-ben létrehozott új cég után - most már az állami egészségügy partvonalán kívülről - lehet tükröt mutatni és kérdéseket feltenni, hogy tudjuk, mi történik, ha értünk jönnek. Pár év alatt megmutattuk a gyakorlatban, hogy lehet menteni másképp. Akkor miért ne folytathatnánk most így? Végülis mindenkit érhet baleset...

Friss topikok

  • szabidoki: Nem annyira a konkrét esetre reagálnék hanem általánosságban a bejelentő meg az irányítás viszonyá... (2023.05.11. 20:55) A Gálvölgyi-ügy margójára
  • Mentés - másképp: @szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: Ez önmagában igaz, hisz több ember nem lenne, de min... (2021.03.31. 10:59) Segítség? Segítség!
  • kvadrillio: COVID...NEM ÍGY KELL MEGHALNI !!!„Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne” –... (2021.01.31. 22:35) Oltani, vagy nem oltani, az itt a kérdés.
  • cardiobascuralis: A németeknél nem vörösek, hanem pirosak vagyunk. A vörös a narancssárga és a piros között elhelyez... (2021.01.08. 17:50) COVID Sims
  • CSOKKI MÁLNA: @HaD: mfor.hu/cikkek/makro/remdesivir-a-jarvanyugyi-szakerto-szerint-erthetetlen-miert-titkosak-... (2020.11.25. 21:51) Magad, Uram...

Címkék

#maradjotthon (1) 104 (1) 112 (1) 90 nap a Mentők közt (1) áek (1) aeromedical evacuation (1) AirMed (1) államelnök (1) államtitkár (3) ápolók (1) Bajnai (1) baleseit (1) baleset (3) baleseti (1) bázis (1) bázisdemokrácia (1) béremelés (1) Berényi (1) bérezés (1) betegellátás (1) betegszállítás (1) blog (1) Büki szimpózium (1) bulvár (1) Burány (5) cenzúra (1) cloud (1) COVID-19 (6) co payment (1) dakar (1) devecser (1) eduped (1) egészségügy (8) ellátás (2) emigráció (1) eu (1) facebook (1) fejlesztés (3) főigazgató (7) gazdálkodás (1) Gorove (2) gyerek (1) Győrfi (1) győrfi (2) háború (1) helikopter (9) Hende (1) Hoffmann (1) hóhelyzet (1) honvéd (1) honvédség (2) humánpolitika (1) informatika (1) Isteni műszak (1) ítélet (1) jogerő (1) kamill (1) katasztrófavédelem (2) kockázatelemzés (1) kolontár (2) költségvetés (1) kommunikáció (1) kongresszus (1) kórház (3) korházszövetség (1) kötbér (1) közbeszerzés (1) kutatás-mentés (1) légimentés (21) légimentő (2) Légimentők (1) légimentők (3) légimentő vándorgyűlés (1) lélegeztetés (1) lemondás (5) mártai (1) Mártai (9) MÁV (1) mentés (32) mentésirányítás (1) mentésügy (2) mentő (2) mentőápoló (1) mentőautó (11) mentőhelikopter (7) mentők (10) mentők napja (1) mentőmunka (1) mentőrepülő (1) mentőszolgálat (9) Mentőszolgálat (1) Mikulás (1) miniszterelnök (1) Miskolc (1) MOK (1) munkanélküliség (1) ÖAMTC (1) olimpia (1) oltás (2) OMSz (1) omsz (30) OMSZ (27) Orbán (1) orvos (1) orvos-beteg kapcsolat (1) orvos elvándorlás (1) OTH (1) pályázat (1) paraszolvencia (1) parlagfű (1) per (1) PhD (1) plágium (1) politika (1) prehospitális ellátás (1) rendszerszemlélet (1) repülő (1) rezidens (1) Rózsa (1) RSI (1) Sándor Mária (1) sügősségi (1) sürgősségi (1) sürgősségi akadémia (1) sürgősségi szakma (1) szakdolgozók (2) szervezet (1) Szócska (9) szócska (2) szóvivő (3) TEK (1) Télapó (1) Temesvári (2) tiop (2) TIOP (1) traumatológia (1) ünnep (1) vakcina (1) vezetőség (1) Vízimentők (1) vörösiszap (2) Címkefelhő

2012.09.24. 09:28 Mentés - másképp

A köztünk élő Mao

Ma reggel csaknem sokkot kaptam a lapszemlézés közben.

Kutyát élesztettek újra a hős mentők, még szerencse, hogy megelőzte a tudósítás a pesti rúdtáncos bajnokság sérültjéről szóló anyagot. Vasárnap ide, vagy oda, ez bizony olyan pozitív hír, hogy ki is állt a szóvivő az utcára (micsoda hős ő is, még a hétvégén is dolgozik!) és szerzett gyorsan 20 másodperc hírnevet a TV-ben.

Az OMSZ kommunikáció elfáradt.

Miközben a főigazgató lemondását várjuk, a szóvivő mellébeszél és mosdatja a szerencsétlent szerecsent. Mi több, a legszebb agit-propos időket idéző ötlet fogant meg a fejében, fel is szólította az irányító csoportokat és a bajtársakat, hogy induljon sikerpropaganda, mert az utóbbi időben legtöbbször koholt vádak kapcsán, magyarázkodva hallani a szervezetről. Bezzeg a rendőrök, meg a tűzoltók!... (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ekkora Freud-i elszólást rég láttam. Ugyanis a fenti mondattal elismeri, hogy bizony, olykor nem alaptalanok azok a vádak...).

A mundér becsületének, a szervezet jó hírnevének védelmében és a mentőszolgálat iránti bizalom erősítése érdekében első sorban például tisztességesen kellene vezetni a céget, a feladatellátásra alkalmas mentőautókat kellene beszerezni, a kinevezéseknél rátermettség és nem haveri/mutyi alapon kellene dönteni (van a HR vezetőnek felsőfokú végzettsége, ha már feltétel volt az álláspályázat kiírásában?), rendet kellene tenni a menedzsment háza táján és végül, de nem utolsó sorban egyértelmű programot kellene letenni az asztalra, ami kiutat mutat a morális és szakmai válságból.

De nem. Minderre egyelőre hiába várunk. A kutya lélegeztetéséről nyilatkozik édes szívem, de arról, hogy az új B típusú mentőautóból ehhez ki kell tolni a beteget, arról kussolunk. A rengeteg kérdést felvető, bírósági szakban járó, az Orvosi Kamara előtt is lévő letakart gyerek ügyéről, a főigazgató szerepéről hallgatunk, a sebtiben összehívott  "bizottság" álláspontjáról sem nyilatkozik senki, bár érdekes, hogy az eddig "eltűnt" OMSZ-os film is hirtelen előkerült, de az őszinteség és a szakmai önkritika továbbra is hiányzik. Ahogy az elszúrt mentőautó beszerzés is csak koholt vád, persze, mi más, az ellenforradalmi erők aljas propagandája. 

Semmi baj, van egy megmentett kutyánk, fogadjuk örökbe rögtön, megér az is majd még egy híradós anyagot és pár másodperc öntömjénezést. Ha már a rendőröknek lehet...

Marcipán fiam, szirénát! ( www.youtube.com/watch?v=XWT3N9VqFpY )

2 komment

Címkék: kommunikáció szóvivő mentők OMSZ


A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-maskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr584798946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megfigyelo 2012.09.24. 21:47:40

Orbanisztánban minden szükségszerűen gajra megy...

Mnemomic 2012.09.26. 20:16:49

Az új mentőautóval nem csak az a baj, hogy nem lehet beteget lélegeztetni normálisan. Hanem konkréten használhatatlan, mert olyan kicsi a hely benne hátul. Gond van a hordszékkel is, ugyanis nem lehet megdöntve vinni benne a beteget mint a régiben -hátsó kerékre állítva- ami azért nagyon jó dolog főleg nehéz terepen. A bemutató autón még volt tálca a hordszéknek de most már az sincs. Egy 100 kilós beteget berakatnék 10x egymás után azzal aki ezt így kiadta. A hordágyra már akkor mondták, hogy gond lesz vele, mert csak ezzel az olcsóbbikkal tudtak nyerni.-a normális 800ezerrel drágább.

Amúgy nagyon nem értem így jobban nézve, hogy mi a fene került ilyen sokba ezeken. A légkondi jó, de csak félautomata. A beépített GPS jó lenne, ha nem ment volna tönkre 2 nap után -nem az első..-meg nem tud magyar hangot. Ja meg a térképfrissítésre is nagyon kíváncsi vagyok hogyan lesz megoldva- szerintem sehogy.
süti beállítások módosítása