HTML

Érted ki megy?

Már több, mint 25 év mentési és kórházi tapasztalatával a hátam mögött, a modern légimentési hálózat kiépítése, majd számos külföldi projekt és egy 2015-ben létrehozott új cég után - most már az állami egészségügy partvonalán kívülről - lehet tükröt mutatni és kérdéseket feltenni, hogy tudjuk, mi történik, ha értünk jönnek. Pár év alatt megmutattuk a gyakorlatban, hogy lehet menteni másképp. Akkor miért ne folytathatnánk most így? Végülis mindenkit érhet baleset...

Friss topikok

  • szabidoki: Nem annyira a konkrét esetre reagálnék hanem általánosságban a bejelentő meg az irányítás viszonyá... (2023.05.11. 20:55) A Gálvölgyi-ügy margójára
  • Mentés - másképp: @szolzsenyicin, az első szovjet antibiotikum: Ez önmagában igaz, hisz több ember nem lenne, de min... (2021.03.31. 10:59) Segítség? Segítség!
  • kvadrillio: COVID...NEM ÍGY KELL MEGHALNI !!!„Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne” –... (2021.01.31. 22:35) Oltani, vagy nem oltani, az itt a kérdés.
  • cardiobascuralis: A németeknél nem vörösek, hanem pirosak vagyunk. A vörös a narancssárga és a piros között elhelyez... (2021.01.08. 17:50) COVID Sims
  • CSOKKI MÁLNA: @HaD: mfor.hu/cikkek/makro/remdesivir-a-jarvanyugyi-szakerto-szerint-erthetetlen-miert-titkosak-... (2020.11.25. 21:51) Magad, Uram...

Címkék

#maradjotthon (1) 104 (1) 112 (1) 90 nap a Mentők közt (1) áek (1) aeromedical evacuation (1) AirMed (1) államelnök (1) államtitkár (3) ápolók (1) Bajnai (1) baleseit (1) baleset (3) baleseti (1) bázis (1) bázisdemokrácia (1) béremelés (1) Berényi (1) bérezés (1) betegellátás (1) betegszállítás (1) blog (1) Büki szimpózium (1) bulvár (1) Burány (5) cenzúra (1) cloud (1) COVID-19 (6) co payment (1) dakar (1) devecser (1) eduped (1) egészségügy (8) ellátás (2) emigráció (1) eu (1) facebook (1) fejlesztés (3) főigazgató (7) gazdálkodás (1) Gorove (2) gyerek (1) győrfi (2) Győrfi (1) háború (1) helikopter (9) Hende (1) Hoffmann (1) hóhelyzet (1) honvéd (1) honvédség (2) humánpolitika (1) informatika (1) Isteni műszak (1) ítélet (1) jogerő (1) kamill (1) katasztrófavédelem (2) kockázatelemzés (1) kolontár (2) költségvetés (1) kommunikáció (1) kongresszus (1) kórház (3) korházszövetség (1) kötbér (1) közbeszerzés (1) kutatás-mentés (1) légimentés (21) légimentő (2) légimentők (3) Légimentők (1) légimentő vándorgyűlés (1) lélegeztetés (1) lemondás (5) Mártai (9) mártai (1) MÁV (1) mentés (32) mentésirányítás (1) mentésügy (2) mentő (2) mentőápoló (1) mentőautó (11) mentőhelikopter (7) mentők (10) mentők napja (1) mentőmunka (1) mentőrepülő (1) mentőszolgálat (9) Mentőszolgálat (1) Mikulás (1) miniszterelnök (1) Miskolc (1) MOK (1) munkanélküliség (1) ÖAMTC (1) olimpia (1) oltás (2) OMSZ (27) omsz (30) OMSz (1) Orbán (1) orvos (1) orvos-beteg kapcsolat (1) orvos elvándorlás (1) OTH (1) pályázat (1) paraszolvencia (1) parlagfű (1) per (1) PhD (1) plágium (1) politika (1) prehospitális ellátás (1) rendszerszemlélet (1) repülő (1) rezidens (1) Rózsa (1) RSI (1) Sándor Mária (1) sügősségi (1) sürgősségi (1) sürgősségi akadémia (1) sürgősségi szakma (1) szakdolgozók (2) szervezet (1) szócska (2) Szócska (9) szóvivő (3) TEK (1) Télapó (1) Temesvári (2) TIOP (1) tiop (2) traumatológia (1) ünnep (1) vakcina (1) vezetőség (1) Vízimentők (1) vörösiszap (2) Címkefelhő

2013.04.08. 23:35 Mentés - másképp

Meghalt a király. Éljen a király?

Ennyi. Nem is érdemes egy bekezdésnél és pár elcsépelt közhelynél többet fecsérelni a dologra. 

Az óra körbejár és bizony, ma valakinek ütött is. Lehet persze bambán nézni, a slepp ma még a "Pont veled tették ezt, dehát nem is értem, jaj, de sajnálom!" mondatokkal meaculpázik, még ha a főnök igazából csak magának köszönheti is a sorsát, miközben amazok meg holnapra már fényezik a nyelvüket az újabb mély csapásokhoz. A főnök meg értetlenül néz, hogy akkor én most munkanélküli vagyok?, nem apám, kaptál egy kegyelemkettest az osztályfőnöktől, de azért ez akkora bukás, mint ide Lacháza, hiába nyomnak be egy akadémiára a haverok, látod, jobban jártál volna, ha magadtól lépsz le a suliból, mondjuk költözésre hivatkozva, de ahhoz is vak voltál, hogy olvass a sorok között. Vagy legalább a Húsvét vasárnapi posztok között szemezgess. 

Na mindegy, ő is csak egy újabb kép lesz a falon, komoly nyomot nem hagyott maga után. Illusztris társaság.

Nem úgy az új király. Béla vagyok a szomszédból. Vagy tizenkilenc éve vagyok 20 éve és öt éve is, különben is, énekkarra nem jártam és nem is fogok. Szaxizom, az jó? Öööööö, a beszéd meg nem a kenyerem, majd a szódublőröm nyilatkozik helyettem. Viszlát. 

Na, azt hiszem, hogy ennél nagyobb blamázst a föld nem hordott a hátán. Egy biztos: annyi ideig se lesz posztján, mint elődje. Ez kell az ügynek, nesze neked kiszámíthatóság, stratégia, életpályamodell. Viharlámpa, esti fény. Egy kis személyes emléket, még 2007-ből, hogy tényleg, hogy érezzék a kvalitást, és higgyék el, jobb is, ha nem beszél:

Mi: "Képzeld Béla, elektronikus adatrögzítést vezettünk be, országosan, mindenhol, tudod, számítógép, minőségbiztosítás, visszakereshetőség, statisztika, ilyenek. Bármikor kikereshetjük, hogy kit, hol, mivel láttunk el, mikor, mennyi idő telt el, stbstb."

Ő: "Az mög minök? Csak lö köll mönni a pincébe, oszt ki köll válogatni a papírokat."

Mi: " Aha... ... ..."

Hagyjuk is, hagy élvezze pár napig az átadás-átvétel diszkrét báját, keresse meg a slusszkulcsot és jöhet a kapcsold az ötödik sebessééééééget!... Mi meg ugorjunk el, mert az őrült száguldásból csak baj lesz.

Viszont egy röpke pillanatig álljunk meg a sofőrváltás morális mikéntje mellett. Ugyanis érdemes felidézni a múltat: volt egyszer egy amolyan tettrekész, lelkes csapat. Valami manágersuliban ötleteltek és párás szemmel váltották meg a világot. Majd egyszer mi, igen! Aztán rájuk virradt, leosztották a szerepeket és nekiláttak. Az egyik vezetett, a másik navigált, tervet írt, a harmadik meg maga a csapatfőnök lett. Mentek is összevissza, ökörhúgy alakban, utánuk sárgállott az út, azt se vették észre, ha a saját gatyájuk is, gázoltak át mindenkin, egyre csak nyomták a dudát, tütütűűűűű, vigyázz, jövünk. Egy tím voltak. Ma reggelig. Ugyanis úgy támadták hátba saját elvtársukat, hogy az hirtelen azt se tudta, ki adja a következőt. Igazi gerinces, tisztességes, erkölcsös csapat. A navigátor simán bevitte a sofőrt a susnyába, persze, bízz csak bennem vakon, én? tégedet? ídes tezsvírem, hát hova gondolsz, sose! Egy életem, egy halálom! 

Meg a kisgyereké... Na, erre tessenek emlékezni.

Szólj hozzá!

Címkék: mentőszolgálat OMSZ Szócska Mártai Burány


A bejegyzés trackback címe:

https://mentes-maskepp.blog.hu/api/trackback/id/tr235212652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása